9-daagse Bonaire Special
______________________________

Dag 1

Na aankomst op Flamingo Airport brengen wij u naar uw accommodatie, waar u ontvangen wordt door de eigenaren. Na ingecheckt te zijn en een ontvangstdrankje zal u begeleid worden naar uw appartement.

Het verdere verloop van deze dag kan door u zelf worden ingevuld. U kunt dineren in het restaurant van uw accommodatie.

Dag 2

Na een goede nachtrust en een goed ontbijt in uw accommodatie heeft u vandaag de beschikking over een auto. U kunt op eigen gelegenheid het eiland bekijken of een activiteit ondernemen: Bonaire Adventures heeft voor u een informatiemap samengesteld, waarin de vele mogelijkheden uitgebreid worden beschreven.

Voor het diner ontvangt u van ons een voucher, waarmee u in één van de door ons geselecteerde restaurants kunt dineren, reserveren is echter wel gewenst. Uiteraard behoort het restaurant van uw accommodatie ook tot deze selectie.

De rest van de avond kunt u naar eigen believen doorbrengen, in uw accommodatie of in één van de gezellige bars in het sfeervolle Kralendijk, de hoofdstad van het eiland, op vijf minuten rijden van uw accommodatie.

Dag 3

Om ongeveer 11.00 uur wordt u bij uw accommodatie opgehaald en naar Kralendijk gebracht alwaar u aan boord gaat van één van onze zeilschepen.

Ons bagageadvies is eenvoudig: kleding voor 30 uur, fototoestel en/of videocamera en een goed humeur. De rest van uw bagage zal in uw accommodatie achterblijven.

Aan boord maakt u kennis met de bemanning en na een kop koffie of een glas frisdrank maken we het zeilschip gereed voor vertrek. We varen weg op de motor maar eenmaal weg van de kust hijsen wij de zeilen en volgen de kustlijn van Bonaire.

Nadat wij het bewoonde, kleurrijke gedeelte van Kralendijk, achter ons hebben gelaten gaan we overstag om aan de wind koers te zetten naar Klein Bonaire. Vanaf de boot hebben we aan bakboord een mooi uitzicht op het ongerepte eiland. We varen nog een aantal mijlen en zetten daarna koers richting Pink Beach, één van de mooiste stranden van Bonaire.

Tijdens het zeilen en onder het genot van een drankje en gezellig achtergrondmuziekje vertellen wij u ook wat meer over de Antillen en over het zeilschip. U krijgt ook de gelegenheid om zelf het zeilschip te besturen.

We lunchen met z'n allen in de kuip van het schip, waarna we genieten van de stilte om ons heen, het azuurblauwe water in combinatie met de helderblauwe lucht en wolkenpartijen.

De zoutbergen bij Pink Beach zien we steeds groter worden en uiteindelijk komt het strand van Pink Beach in zicht.

Wij leggen de boot vast aan de juiste mooring (boei) en u krijgt de gelegenheid om een frisse duik te nemen in het (b)lauwe water. Er zijn snorkelspullen aan boord, zodat u ook kunt genieten van de onderwaterwereld.

Aan het eind van de middag hijsen wij de zeilen weer en koersen we in noordelijke richting langs diverse mooie punten van het eiland Bonaire naar Klein Bonaire, waar we overnachten.

Na ons eerst nog even met een duik in zee te hebben opgefrist, beginnen we met de voorbereidingen voor de barbecue. De taken worden verdeeld, enkelen gaan benedendeks aan de slag, anderen pakken de hengel om de barbecue te kunnen aanvullen met vis (Dorado, Snapper of Tonijn).

Anderen brengen de spullen met de Zodiac naar het idealistisch strand van Klein Bonaire en rond 19.00 uur brandt het kampvuur, speelt een sfeervol achtergrondmuziekje en is de barbecue op temperatuur: tijd dus voor het eerste vlees op de barbecue. We genieten met z'n allen van het eten op deze unieke plek in de Caribbean.

Genietend van een schitterende zonsondergang stoken we het kampvuur nog wat op en overleggen we over de verdere invulling van de avond.

Enkele suggesties zijn:
"nature watch" met zaklampen op het eiland
snorkelen bij het rif met zaklampen om de sfeer onder water te bekijken
of
om het kampvuur blijven zitten omdat het zo gezellig is, hetgeen bij de meesten de voorkeur blijkt te hebben.

We slapen aan boord of in hangmatten op het strand of strandhut. Omdat de temperatuur niet onder de 25 graden Celsius komt er altijd een lekker briesje staat, kun je uitstekend buiten slapen. Nadat alles weer aan boord van het zeilschip is, zoekt iedereen zijn slaapplaats.

Dag 4

Rond 7.00 uur worden degenen die op het strand hebben geslapen als eerste wakker door de warmte van de zon. Als iedereen wakker is, nemen we eerst een duik in de zee, voordat wij uitgebreid gaan ontbijten met eieren en spek, brood, kaas en ander broodbeleg, fruit, koffie, thee en verse vruchtensappen.

Met het grootzeil en Genua zeilen we richting het meest noordelijke puntje van Bonaire, naar het Nationale Park: Washington Slagbaai. De gevarieerde kustlijn van het park is schitterend en levert zeer bijzondere foto's op. Bij het uiterste puntje van het eiland wordt de zee wat wilder en gaan we overstag en zetten koers richting onze volgende aanmeerplaats Playa Franche.

Met een beetje geluk worden we onderweg vergezeld door een aantal dolfijnen, het geen een bijzonder schouwspel oplevert. Rond de klok van 14.00 uur leggen wij het schip aan bij het mooie strand van Playa Franche. De combinatie van het helderblauwe water met het mooie zandstrand is bijna adembenemend.

De middag op Playa Franche is vrij voor iedereen. De bemanning bereidt benedendeks een lekkere lunch, die we in de kuip of op het strand zullen opeten. Na nog wat luieren gaat één bemanningslid met een aantal snorkelliefhebbers over het strand naar een ander gedeelte van de kust. Van daaruit laten ze zich met wind en stroming in zee meevoeren langs een schitterend rif, waar buiten al het andere natuurschoon, regelmatig schildpadden worden aangetroffen.

Na nog wat zwemmen, lezen of muziek luisteren zeilen we naar onze eindbestemming. Het laatste gedeelte van de tocht gaat langs Sabadeco alwaar de mooiste villa's van het eiland staan en Kralendijk. De kleurrijke geveltjes van Kralendijk komen met het licht van de ondergaande zon heel mooi uit en leveren nog meer schitterende foto's op.

Tegen het eind van de middag komen we aan op onze eindbestemming met twee dagen vol onvergetelijke indrukken. U wordt daarna per auto naar uw accommodatie gebracht waar u de avond nog lekker kunt nagenieten van deze geweldige zeiltocht.

De avondmaaltijd zal u gebruiken in de accommodatie.

Dag 5

De invulling van deze dag is aan u. De gehele dag heeft u een auto tot uw beschikking. Een goed idee voor deze dag is een bezoek te brengen aan het Nationale Park: Washington Slagbaai. Het park herbergt een schat aan bezienswaardigheden. Bezoek zeker het entreegebouw waar de geschiedenis van het eiland op een mooie manier wordt weergegeven. Vergeet zeker geen zwemspullen mee te nemen want u komt hele mooie strandjes tegen.

Voor het diner heeft u een voucher tot uw beschikking welke u in één van de door ons geselecteerde restaurantjes kunt gebruiken.

Dag 6

Na het ontbijt heeft u de hele morgen nog de auto tot uw beschikking waarmee u op eigen gelegenheid het stadje Kralendijk kunt verkennen of een bezoek kunt brengen aan de plaats Rincon.

Om ongeveer 14.00 uur zal u van uw accommodatie worden opgehaald voor een unieke Guide Tour over weer een ander gedeelte van het eiland. Deze tour is deels per auto, deels per voet, omdat een aantal bezienswaardigheden niet per auto bereikbaar is.

Uw persoonlijke gids, Hans Voerman, geeft u tekst en uitleg gedurende de gehele, gevarieerde tour. Details van deze dag houden we nog even voor ons, zodat de verrassing voor u alleen maar groter is.

We eindigen onze Tour op een heel bijzondere plek, waar wij een eenvoudige barbecue hebben. Na een gezellige avond bent u om ongeveer 24.00 uur weer in uw accommodatie.

Dag 7

Na het ontbijt zullen we u om 9.00 uur meenemen naar de Mangrove voor een kayaktour onder leiding van uw persoonlijke gids.

Het Mangroove gebied herbergt een schat aan natuurschoon op flora en fauna waar uw persoonlijke gids alles over kan vertellen. U wordt ook in de gelegenheid gesteld om te snorkelen in dit unieke gebied.

Rond lunchtijd zal u weer in de accommodatie aanwezig zijn waarna u de middag kunt invullen zoals u dat wenst. Een auto staat natuurlijk voor u ter beschikking.

Voor het diner krijgt u wederom een voucher welke u in één van door ons geselecteerde restaurants op Bonaire kunt gebruiken.

Dag 8

U kunt deze hele dag invullen zoals u dat wilt.

U hebt de hele dag een auto tot uw beschikking, Bonaire Adventures heeft een informatiemap aan u overhandigd waar vele tips in staan voor de invulling van deze dag.

Het diner kunt u weer gebruiken in één van de restaurants op het eiland waarvoor u een voucher uitgereikt krijgt.

Dag 9

Na het ontbijt zullen wij u, afhankelijk van uw vertrektijd, ontmoeten op Flamingo Airport waar wij met z'n allen nog een afscheidsdrankje zullen drinken voordat wij u goede reis naar huis zullen wensen.

Dag 10

Aankomst in Nederland met een unieke ervaring rijker.

Tot ziens op Bonaire!

Deze unieke Bonaire Special is vanaf € 799,00 p.p.

Meeting (Y)our World
Discovering (Y)our Nature

Terug naar overzicht