Sailing with barbecue on "Klein Bonaire"
______________________________

Na het ontbijt zullen wij u om 10.30 uur verwelkomen aan boord van één van onze zeilschepen.
Na met elkaar kennis gemaakt te hebben zullen wij de motor starten om de haven van het resort te verlaten.

Buiten de haven zullen wij de boot in de wind leggen om de zeilen te kunnen hijsen eerst grootzeil en dan de Genua of fok.
Het eerste gedeelte van de tocht zal langs de kustlijn van Bonaire voeren richting Kralendijk. Het is leuk om Kralendijk weer eens vanaf een andere kant te zien.

Inmiddels zullen we met zijn alle wel dorst hebben en zal er een lekkere beker fruitpunch geserveerd worden.

Nadat we het bewoonde gedeelte van Kralendijk achter ons hebben gelaten zullen we overstag gaan om strak aan de wind richting klein Bonaire te zeilen.
Tijdens het zeilen zullen we gezellige muziek draaien en de gasten voorzien van een hapje en drankje.
Ook zullen wij wat voorbereidingen treffen voor de barbecue welke wij op het onbewoonde eilandje, klein Bonaire, zullen verzorgen.

Na 2,5 uur zeilen zullen wij het exotische strand van klein Bonaire bereiken waar wij het schip aan een boei zullen leggen.
U krijgt nu de gelegenheid om het water in te gaan en te genieten van de rust en natuurschoon wat zich hier bevindt. Uiteraard zullen wij zorgen voor snorkelsets, zwemvliezen en waterschoenen.
Het aantreffen van een zeeschildpad behoort zeker tot de mogelijkheden.

Tussentijds zullen wij de spullen voor de barbecue en uw persoonlijke spullen droog aan de kant brengen met de achter het zeilschip meegevoerde Zodiac.
Wij zullen alvast de nodige voorbereidingen treffen voor de barbecue en onder het genot van stokbrood met tapenade, drankje en een sfeervol achtergrondmuziekje kunt u lekker relaxen op dit geweldige strand.
Mocht de zon u teveel worden dan kunt u ook in schaduw zitten in de aanwezige houten strandhut.

U zult aan de geuren vanaf de barbecue merken dat het tijd wordt om met het eten te beginnen. Een koude witte wijn, bier, fris of ander drankje zal de barbecue kompleet maken.

Rond de klok van 16.00 uur zullen wij alle spullen weer aan boord brengen om het schip weer gereed te maken voor de terugtocht.
Natuurlijk kunnen wij rechtstreeks naar de boot zwemmen maar mooier is om dit snorkelend te doen via een mooi rif waarvoor wij 300 meter verderop het water in zullen gaan en ons mee laten voeren met de golven langs één van de mooiste riffen van klein Bonaire.

Nadat wij met zijn alle aan boord zijn zullen wij de zeilen hijsen om de terugtocht te beginnen. Het komt vaak voor dat wij vergezeld worden door een groep dolfijnen wat zelfs voor mij iedere keer weer een zeer speciale beleving is.

Onder het genot van nog een aantal drankjes, leuke muziek en een schitterende ondergaande zon zullen wij de haven van het resort bereiken waarna afscheid zal worden genomen van een mooie dag met elkaar.

De invulling van deze dag kan uiteraard op vele andere manieren worden uitgevoerd met bijvoorbeeld een lunch aan boord i.p.v. barbecue.
(vertrek 10.00 uur / retour 16.00 uur) of "sunset" (vertrek 15.00 uur / retour 19.00 uur). Bij deze invulling zullen wij zorgen voor de goede hapjes, drankjes en muziek en zullen wij op een zeer speciale locatie u de mogelijkheid aanbieden om te snorkelen. Met een schitterende ondergaande zon en beetje geluk de dolfijnen zal dit ook een ongelooflijke avontuurlijke daginvulling op Bonaire zijn.

Meeting (Y)our World
Discovering (Y)our Nature

Terug naar overzicht