48 hours Survivals
______________________________

Survival around Bonaire

***

Survival on Bonaire

***

Wilt u meer weten over de inhoud van bovenstaande survivals kunt u met de muis het desbetreffende onderdeel aanklikken voor meer informatie.

_____________________________

Survival around Bonaire

De survival die wij hieronder beschrijven kan wegens weersomstandigheden worden aangepast.

Dag 1

Na het ontbijt in uw accommodatie zal ik u op komen halen om u naar de Plaza Resort Bonaire te brengen alwaar mijn zeilschip in de haven ligt.
Het bagageadvies wat ik u mee wil geven is enkel: kleding voor 48 uur, fototoestel en/of videocamera en een goed humeur.

Bij aankomst aan boord zult u kennismaken met de bemanning en zullen wij na een kop koffie of glas frisdrank het schip gereedmaken voor vertrek.
Nadat wij de trossen hebben losgegooid zullen wij op de motor de haven van het resort verlaten.

Eenmaal buitengaats zullen wij de zeilen hijsen en onze zeiltocht beginnen. Als eerste bestemming, afhankelijk van de wind, zal naar Klein Curacao voeren.

Voordat wij op de "echte" zee zullen komen zullen wij eerst de kustlijn van Bonaire volgen richting Kralendijk. Nadat wij het bewoonde kleurrijke gedeelte van Kralendijk achter ons hebben gelaten zullen wij overstag gaan om aan de wind koers te zetten naar Klein Curacao. Aan bakboord zullen wij het ongerepte eiland klein Bonaire passeren waarna wij in aanraking komen met de "echte" zee.

Tijdens de oversteek welke, afhankelijk van de wind, 6 uur in beslag zal nemen kunnen wij nader kennismaken met elkaar onder het genot van een drankje en gezellig achtergrondmuziekje. Wij zullen u ook wat meer over de Antillen vertellen en het zeilschip. Uiteraard kunt uzelf ook het zeilschip besturen.

Tegen de middag zullen wij een aanvang maken met het bereiden van een verfrissende lunch welke wij met z'n alle in de kuip van het schip zullen gebruiken.

Na de lunch zullen wij genieten van de stilte om ons heen, het azuurblauwe water in combinatie met de helblauwe lucht en wolkenpartijen. Bonaire zien we steeds kleiner worden en na een tijdje zien we als eerste de contouren van het eiland Curacao opdoemen.

Rond de klok van 16.00 uur vinden we dat het tijd wordt voor een drankje nadat wij daarvoor genoten hebben van een kop koffie of thee.

Nadat ook Klein Curacao in zicht komt merken we dat wij scherper aan de wind moeten zeilen om onze bestemming niet te missen.

Als we in het bereik van het eiland zijn strijken wij onze zeilen en gaan op de motor naar de luwe kant van het eiland de goede boei zoeken om ons zeilschip aan vast te leggen.

Na ons eerst nog even opgefrist te hebben met een duik in zee gaan we wat taken verdelen omdat de zon al aardig begint te zakken en weten dat als hij achter de horizon verdwijnt het ook snel donker zal worden.

Twee van ons zullen benedendeks voorbereidingen treffen voor de barbecue welke wij, met elkaar besloten hebben, op het schitterende strand van het eiland gaan doen. Andere maken de Zodiac gereed met de spullen die wij nodig hebben voor een gezellige avond op het strand.

Nadat om 19.00 uur het kampvuur brand het goede achtergrondje speelt en de barbecue op temperatuur begint te raken en de sfeer optimaal is zal het eerste vlees op de barbecue gelegd worden.
Een halfuur later zitten wij met z'n alle te genieten van het eten op deze unieke plek in de Caribbean.

Na het kampvuur nog wat opgestookt te hebben wordt er besproken over de verdere mogelijkheden hoe we de avond in kunnen vullen waarvoor wij diverse suggesties aanbieden; "nature watch" met zaklampen over het eiland, snorkelen met zaklampen om de sfeer onder water te bekijken of om het kampvuur blijven zitten omdat de sfeer heel goed is.
Het laatste heeft bij een ieder de voorkeur.

Voordat we er met elkaar erg in hebben vordert de avond al aardig en willen een aantal van ons hun bed opzoeken. Besloten wordt dat er een aantal aan boord gaan slapen en een aantal in hangmatten op het strand. Omdat de temperatuur hier niet onder de 23 graden celsius komt en er altijd een lekker briesje staat is het uitstekend slapen.

Na wat heen en weer gevaren te hebben met de Zodiac om alle spullen weer aan boord te brengen slapen wij rond 24.00 uur allemaal.

Dag 2

Rond 07.00 uur worden degene die op het strand hebben geslapen als eerste wakker door de warmte van de zon.

Nadat ook de andere die aan boord hebben geslapen ontwaakt zijn nemen we eerst een duik in de zee voordat wij aan het ontbijt gaan beginnen. Aan boord maken we de kuip gereed voor het ontbijt en worden de gebakken eieren met spek al benedendeks bereid. Met de koffie, thee, verse vruchtensappen, fruit, brood, kaas en ander broodbeleg smaakt het ontbijt ons prima. En van ons heeft wat klassieke muziek uitgezocht wat perfect past bij het moment. Na nog wat koffie gedronken te hebben met elkaar maken we de boot weer gereed voor vertrek.

Na op de motor de kust van Klein Curacao verlaten te hebben worden de zeilen gehesen en zetten we voor de wind koers richting het National Park van Bonaire; Washington Slagbaai.

Onder weg worden we vergezeld door een aantal dolfijnen wat een bijzonder schouwspel oplevert. We merken dat de wind wat sterker is dan de vorige dag wat de snelheid ten goede komt.

Tijdens een lekkere lunch zien wij voor ons Bonaire al weer steeds groter worden aan de horizon.

Rond 16.00 uur zijn wij al op plaats van bestemming en leggen we het zeilschip aan de boei bij het romantische strandje: Playa Franche.
Omdat we een stuk vroeger zijn dan de vorige dag besluiten een aantal van ons de hengels te pakken om wat te gaan vissen welke een deel van ons avondeten uit kunnen maken. Andere vinden het leuk om met de Zodiac aan land te gaan en een gedeelte van het park per voet te ontdekken.
De bemanning blijft aan boord en treft al vast voorbereidingen voor het avondeten wat zal bestaan uit een lekkere palla gecombineerd met de goede salade.

Rond 18.00 uur zijn wij met z'n allen terug aan boord en maken we nog even snel die gevangen Dorado klaar op de barbecue aan boord.
De Dorado peuzelen wij voor de maaltijd op een stukje stokbrood naar binnen gecombineerd met een goed glas wijn.

De maaltijd gebruiken wij met z'n alle aan boord gecombineerd met een mooie sunset. Nadat het donker is geworden en de kajuitverlichting hebben ontstoken beginnen we aan de grote watermeloen die de afsluiting van de maaltijd vormt.

Later op de avond besluiten een aantal van ons nog een duik in zee te nemen.
Een ander pakt zijn goede leesboek en strekt zijn benen in de kuip en geniet van zijn boek en de sfeer. Twee van ons raken benedendeks in een goed gesprek tijdens de afwas. Zo vermaakt iedereen zich op zijn eigen manier.
Na een gezellige avond met leuke muziek, leuke gesprekken en een drankje besluiten de meeste van ons te nacht door te brengen op het strand.

Dag 3

De vorige avond hebben we met elkaar besloten vroeg op te staan en de grotten te bezoeken welke zich vlak bij onze ligplaats bevinden.
Twee van ons blijven aan boord achter en maken het ontbijt klaar wat bij terugkomst met elkaar aan het strand zal worden gebruikt.
Na de koffie maken wij ons gereed voor de laatste tappe van ons tocht.

Na de motor gestart te hebben en vervolgens de boot in de wind te hebben gelegd hijsen wij de zeilen en varen richting Klein Bonaire welke wij aan de noordkant zullen ronden. Door scherp aan de wind te varen laten we het eiland Klein Bonaire achter ons en zien vrij snel de zoutbergen aan de zuidkant van Bonaire in zicht komen.

Omdat wij ook de zuidkant van Bonaire vanaf de boot willen bekijken besluiten wij nog een klein halfuurtje door te zeilen om daarna overstag te gaan en in n koers op Pink Beach af te stevenen (vlakbij de zoutbergen).
Met wat leuke gesprekken met elkaar en muziek van Elvis Crespo op de achtergrond is de sfeer voor de dag al weer gezet. Voordat we er erg in hebben naderen wij de zuidpunt van het eiland en gaan overstag en blijven de kust van Bonaire in noordelijke richting volgen. Pink Beach, Zoutbergen, Punt Vierkant trekken aan ons voorbij waarna wij ten hoogte van de luchthaven scherper gaan zeilen om koers te zetten naar Klein Bonaire waar we nabij het rif het schip zullen aanboeien voor de lunch.

De lunch gebruiken we op het mooie zandstrand waar een strandhut staat zodat men ook in de schaduw kan zitten. Na de lunch gaat n van de bemanningsleden met een aantal over het strand richting de zuidkant van Klein Bonaire lopen. Daar gaan wij met onze snorkelspullen de zee in en laten ons met wind en stroming meevoeren langs een schitterend rif waar regelmatig schilpadden worden aangetroffen buiten al het andere natuurschoon.

Na nog wat zwemmen, lezen, muziek luisteren, luieren besluiten wij om de zeilen de hijsen en koers te zetten naar onze eindbestemming.
Bonaire bereiken wij op de hoogte van Santa Barbara waar vanaf wij de kust volgen richting Plaza Resort Bonaire. De kleurrijke geveltjes van Kralendijk komen met het licht van een zakkende zon heel mooi uit en leveren dan ook schitterende foto's op.

Rond de klok van 5 varen wij op de motor de haven van het resort in en denk ik dat wij met z'n alle een hele mooie tijd hebben meegemaakt die ik niet snel vergeet. In ieder geval is dit mijn beleving.

Terug naar voorbeelden

Dag 1

Na de lunch zal ik u met een passend transportmiddel ophalen van uw accommodatie.

De beste kleding die u kunt dragen voor deze survival zal zijn; goede loopschoenen, sokken, korte broek, T-shirt (korte mouw), hoofddeksel.

De overige bagage welke zich het beste in een rugzak kan bevinden, welke door ons verzorgd kan worden, kan bestaan uit; lange broek, T-shirt lange mouw, handdoek, duikbril, goed zakmes, lucifers/aansteker, vislijn met haak en de rest wat u zelf mee wilt nemen.

U moet zich echter wel realiseren dat u dit wel de gehele survival zelf moet dragen en dat daar nog een hangmat bij zal komen en het warm kan zijn in de Kunuku (achterland) van Bonaire.

Aangekomen bij het startpunt van deze survival zullen wij kennismaken met uw persoonijke gids, waarna wij zullen beginnen.

U zult een kaart van het eiland overhandigd krijgen waar, gedurende de survival, een aantal karakteristieke herkenningspunten van het eiland op aangetekend zullen worden welke voor u als hulpmiddel kunnen dienen voor de plaats waar de oefeningen en overnachtingen zullen plaatsvinden.

Iedereen zal een aantal liters water uitgereikt krijgen waarna wij van start zullen gaan. Na ongeveer 1 uur lopen zullen wij aankomen bij een baai alwaar wij ons bezig gaan houden met de eerste oefening (grensverleggend).

Om het verrassingseffect maximaal te laten zijn zullen wij nog niet verklappen wat deze oefening inhoud.

Na deze oefening zullen wij ons begeven naar onze overnachtingsplaats welke, als de goede weg bewandeld worden, 2 uur in beslag zal nemen.

Tijdens deze tocht zal uw gids u nader informeren over de geschiedenis van het eiland Bonaire. Ook zal hij u adviseren over het optimaal gebruik van het water wat u bij aanvang uitgereikt heeft gekregen.

Aangekomen bij onze eerste overnachtingsplaats zal u een hangmat uitgereikt krijgen waarbij u advies krijgt over hoe u deze het beste kunt gebruiken en waar u hem het beste kunt bevestigen voor uw overnachting.

Intussen zult u trek krijgen en zullen wij beginnen met het bereiden van het avondeten. Ook dit item willen wij geheim houden maar dat het met survivalen te maken heeft is zeker.

Na hopelijk een goede maaltijd en nog wat na evalueren van de ervaringen van die dag zullen wij snel onze hangmatten opzoeken want de volgende dag zal ons weer een zware dag voor de boeg staan.

Dag 2

Na een "goed" ontbijt zullen wij beginnen aan de tweede dag van de survival. Voor deze dag krijgt u enkel weer een aantal liters water uitgereikt en zal het herkenningspunt op uw kaart aangegeven worden waar de tweede oefening zal plaatsvinden.

Aangekomen op de plek van de oefening zullen wij de groep in tween delen en zal de oefening aan u worden uitgelegd. De rode draad bij deze oefening zal zijn communicatie tussen de twee groepen.

Deze oefening zal, als alles meezit, ongeveer 1,5 uur in beslagnemen.

Vervolgens zullen wij na een "nature-watch" - speurtocht aankomen bij een unieke plaats op het eiland waar wij ook zullen overnachten.

Onze avondmaaltijd zal ook nu weer door ons zelf worden bereid en zal een totaal ander karakter hebben als de vorige dag.

Na een lekkere en gezellige maaltijd kunnen wij de avond op verschillende manieren invullen, geheel afhankelijk van de groep.

Onze hangmatten zullen wij wel op een hle bijzondere plaats bevestigen waarna wij gaan slapen om uitgerust aan onze laatste dag te kunnen beginnen.

Dag 3

Na een verrassend ontbijt en de uitreiking van onze basis levensbehoefte: water zullen wij ons klaarmaken voor het laatste gedeelte van de survival.

Aan de hand van een aangegeven punt op uw kaart zullen wij ons begeven naar een plaats waar onze laatste oefening, grensverleggend, zal plaatsvinden. Uiteraard zal deze oefening plaatsvinden onder instructie van uw persoonlijke gids.

Na deze oefening welke ook een verfrissend karakter zal hebben zullen wij ons passende transportmiddel horen aankomen waarna wij u weer terug zullen brengen naar accommodatie met een unieke ervaring als herinnering.

Deze survival kan herhaald worden door de 48 hour survival op zee welke ook uitgebreid op mijn site beschreven staat.

Terug naar voorbeelden

Meeting (Y)our World
Discovering (Y)our Nature

Sluit dit venster